Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerfruittaart
Allerhande 2003
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
Bakpapier
Ingrediënten
▢
225
g
bloem
▢
100
g
zachte boter
▢
1
ei
gesplitst
▢
500
g
pruimen
ontpit en in vieren gesneden
▢
125
g
frambozen
▢
150
g
bramen
▢
50
g
suiker
▢
1
eetlepel
custardpoeder
▢
8
rietsuikerklontjes
Instructies
In mengkom bloem en boter tot kruimelig deeg kneden.
Een voor een enkele eetlepel water toevoegen, tot samenhangend deeg ontstaat.
Deeg in plasticfolie verpakt 30 min. in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Op met bloem bestoven werkblad deeg rommelig uitrollen (doorsnede van 40 cm).
Deeglap op vel bakpapier op bakplaat leggen.
Eierdooier loskloppen en deeg ermee bestrijken, tot 5 cm van deegrand.
In kom pruimen, frambozen, bramen, suiker en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen. Deeglap met fruit beleggen tot 7 cm van deegrand.
Deegrand losjes over fruit vouwen.
Eiwit loskloppen en deegrand ermee bestrijken.
Rietsuiker grof hakken en over deegrand strooien.
Bakplaat in midden van oven schuiven en taart in 30-35 min. gaar bakken.
Warm of koud serveren, lekker met opgeklopte slagroom of bol roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch