Een frisse twist op de klassieke crème brûlée: romige yoghurt en crème fraîche gecombineerd met nectarines en bosbessen, afgetopt met een knapperig suikerlaagje.
Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit.
Snijd de nectarines in plakjes en halveer de plakjes.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Vet de soufflévormpjes in met roomboter.
Roer de allesbinder en crème fraîche goed door elkaar.
Meng de yoghurt erdoor.
Verdeel de bosbessen en nectarines over de vormpjes.
Schep het yoghurtmengsel over het fruit.
Bestrooi het geheel gelijkmatig met basterdsuiker.
Schuif de vormpjes zo dicht mogelijk onder de hete grill.
Laat de suiker in circa 3 minuten karamelliseren.
Serveer de crème brûlée direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met een takje munt voor een extra frisse uitstraling.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d’Asti past perfect bij dit nagerecht.