Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse kipsalade van Nederlands Zuivelbureau
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
Ingrediënten
▢
5
sinaasappelen
▢
300
g
gaar kippevlees
▢
150
g
jong belegen kaas
▢
4
kopjes
gekookte rijst
▢
3
beker
Bulgaarse yoghurt
▢
keriie
▢
zout
▢
½
theelepel
suiker
▢
citroensap
▢
enkele mooie slabladeren
▢
1
eetlepel(s)
fijngeknipt bieslook
Instructies
Schil de sinaasappelen, verwijder het wit en de vliezen en snijd de partjes van 4 sinaasappelen in stukjes.
Verwijder eventuele pitten.
Snijd het kippevlees in stukjes en de kaas in smalle reepjes.
Vermeng de rijst met het kippevlees, de kaas en de stukjes sinaasappel.
Vermeng de yoghurt met kerrie, zout, suiker en wat citroensap en schep deze saus door het rijstmengsel.
Schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal en garneer met partjes sinaasappel en het bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zomerse kipsalade met rijst, kaas en sinaasappelen is goed geschikt ais koud hoofdgerecht op een zomerse dag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
Land van herkomst
Nederland