Zomerse kipsalade van Nederlands Zuivelbureau
Equipment
Ingrediënten
- 5 sinaasappelen
- 300 g gaar kippevlees
- 150 g jong belegen kaas
- 4 kopjes gekookte rijst
- 3 beker Bulgaarse yoghurt
- keriie
- zout
- ½ theelepel suiker
- citroensap
- enkele mooie slabladeren
- 1 eetlepel(s) fijngeknipt bieslook
Instructies
- Schil de sinaasappelen, verwijder het wit en de vliezen en snijd de partjes van 4 sinaasappelen in stukjes.
- Verwijder eventuele pitten.
- Snijd het kippevlees in stukjes en de kaas in smalle reepjes.
- Vermeng de rijst met het kippevlees, de kaas en de stukjes sinaasappel.
- Vermeng de yoghurt met kerrie, zout, suiker en wat citroensap en schep deze saus door het rijstmengsel.
- Schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal en garneer met partjes sinaasappel en het bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zomerse kipsalade met rijst, kaas en sinaasappelen is goed geschikt ais koud hoofdgerecht op een zomerse dag.