Zomerse kipsalade van Nederlands Zuivelbureau

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 sinaasappelen
  • 300 g gaar kippevlees
  • 150 g jong belegen kaas
  • 4 kopjes gekookte rijst
  • 3 beker Bulgaarse yoghurt
  • keriie
  • zout
  • ½ theelepel suiker
  • citroensap
  • enkele mooie slabladeren
  • 1 eetlepel(s) fijngeknipt bieslook

Instructies

  • Schil de sinaasappelen, verwijder het wit en de vliezen en snijd de partjes van 4 sinaasappelen in stukjes.
  • Verwijder eventuele pitten.
  • Snijd het kippevlees in stukjes en de kaas in smalle reepjes.
  • Vermeng de rijst met het kippevlees, de kaas en de stukjes sinaasappel.
  • Vermeng de yoghurt met kerrie, zout, suiker en wat citroensap en schep deze saus door het rijstmengsel.
  • Schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal en garneer met partjes sinaasappel en het bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zomerse kipsalade met rijst, kaas en sinaasappelen is goed geschikt ais koud hoofdgerecht op een zomerse dag.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Nederland