Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel
Een kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met gegrilde kalkoen, sinaasappel en tortillachips.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Hapjespan
kom
Ingrediënten
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
1
eetlepel
Mexicaanse kruiden
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
zakje
worteltjes en doperwten
350 gram
▢
2
eetlepels
olijfolie
voor de rijst
▢
2
eetlepels
olijfolie
voor de marinade
▢
250
gram
kippenbouillon
van tablet
▢
250
gram
rijst
▢
250
gram
tomaten
in stukjes
▢
350
gram
kalkoenfilet
▢
Sap en rasp van 1 sinaasappel
▢
Tortillachips
optioneel
Instructies
Verhit 2 el olie in een hapjespan, bak de rijst en ui 2 minuten.
Pers de knoflook erbij en voeg de tomaten toe, bak 2 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, dek af en kook 5 minuten.
Voeg worteltjes en doperwten toe, roer en kook 10 minuten.
Meng sinaasappelsap, rasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade.
Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met marinade en laat 5 minuten intrekken.
Schep de maïs door de rijst en verwarm 5 minuten.
Rooster de kalkoenfilets 4-5 minuten in een grillpan.
Verdeel de rijst over borden en leg de kalkoenfilets erop.
Serveer met tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tortillachips.
Wijnadvies:
Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Rijst
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden