Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel
Een kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met gegrilde kalkoen, sinaasappel en tortillachips.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Hapjespan
kom
Ingrediënten
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
1
eetlepel
Mexicaanse kruiden
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
zakje
worteltjes en doperwten
350 gram
▢
2
eetlepels
olijfolie
voor de rijst
▢
2
eetlepels
olijfolie
voor de marinade
▢
250
gram
kippenbouillon
van tablet
▢
250
gram
rijst
▢
250
gram
tomaten
in stukjes
▢
350
gram
kalkoenfilet
▢
Sap en rasp van 1 sinaasappel
▢
Tortillachips
optioneel
Instructies
Verhit 2 el olie in een hapjespan, bak de rijst en ui 2 minuten.
Pers de knoflook erbij en voeg de tomaten toe, bak 2 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, dek af en kook 5 minuten.
Voeg worteltjes en doperwten toe, roer en kook 10 minuten.
Meng sinaasappelsap, rasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade.
Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met marinade en laat 5 minuten intrekken.
Schep de maïs door de rijst en verwarm 5 minuten.
Rooster de kalkoenfilets 4-5 minuten in een grillpan.
Verdeel de rijst over borden en leg de kalkoenfilets erop.
Serveer met tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tortillachips.
Wijnadvies:
Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Rijst
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden