Verwarm de oven voor op 150°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
Klop de roomboter met een handmixer los.
Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix dit op hoge snelheid gedurende 15 minuten.
Voeg één ei toe en mix goed door.
Voeg daarna het tweede ei toe en klop het geheel nog 1 minuut op de hoogste stand.
Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een glad beslag.
Giet het beslag in de taartvorm en bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
Bak de taart onderin de oven in circa 50 minuten gaar.
Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd na het afkoelen de bovenkant van de bodem af, zodat deze vlak is.
Bestrijk de taartbodem met limoncello.
Meng de mascarpone met de poedersuiker tot een romige vulling en smeer deze gelijkmatig over de bodem.
Garneer de taart met verse aardbeien en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Voor een alcoholvrije variant kun je de limoncello weglaten of vervangen door sinaasappelsap. Garneer met extra verse muntblaadjes voor een frisse touch.Wijnadvies:Een frisse dessertwijn, zoals Moscato d'Asti, sluit perfect aan bij de romige mascarpone, het zoete van de aardbeien en het vleugje limoncello.