Meng het gesneden fruit in een kom en besprenkel met citroensap en poedersuiker.
Neem 100 g van het fruitmengsel en pureer dit fijn in een blender.
Zet het gepureerde fruitmengsel in de diepvries voor de smoothie.
Zet de rest van het fruit afgedekt in de koelkast.
Laat de bladerdeegplakken ontdooien.
Bestrijk vier plakken licht met water.
Leg de overige plakken erop en rol licht aan met een deegroller.
Steek met een ronde steker vier plakken uit.
Leg deze omgekeerd op bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei.
Laat even rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de bladerdeegplakjes in ca.
10 minuten goudgeel en gaar.
Haal uit de oven, laat even staan en snijd door met een kartelmes.
Meng voor de smoothie de bosbessen, gepureerde vruchten, yoghurt, vanillesuiker en vanille-ijs in de blender.
Laat het geheel ca.
2 minuten draaien.
Giet de smoothie in glaasjes en zet in de diepvries tot gebruik.
Plaats de bodem van het bladerdeeg in het midden van een bord.
Verdeel de vruchtensalade erop en plaats het kapje van bladerdeeg erbovenop.
Serveer de smoothie ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bak de bladerdeeghoedjes een dag van tevoren en bewaar ze in een koekblik tot gebruik.Wijnadvies: Een Australische Rosé van Hardys VR vormt een frisse, zoete tegenhanger bij dit gerecht.