Week de sneetjes witbrood in melk en giet de overtollige melk af.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui samen met kerriepoeder, zout, bruine basterdsuiker, ketoembar, djinten en kruidnagelgruis tot de ui glazig is.
Blus het mengsel af met citroensap.
Meng het uimengsel met het geweekte brood, het vlees en de helft van het losgeklopte ei.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en strijk glad.
Giet de resterende helft van het ei over het vlees.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak gedurende 40 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en het vlees gaar.
Serveer de bobotie met witte rijst en een frisse chutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerking: Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht met hartige gehaktsaus bedekt met een romige laag. Het heeft een heerlijke combinatie van kruiden en specerijen.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Pinotage of Merlot, sluit perfect aan bij de rijke smaken van bobotie.