Drie eetlepels suiker, 3 eierdooiers, 2 eetlepels bloem, geraspte citroenschil en het merg van het halve vanillestokje flink dooreen roeren in een steelpan.
Al kloppende de kokende melk toevoegen.
Op het vuur de massa al roerende tegen de kook aanbrengen en het 4 minuten onder voortdurend roeren tegen de kook aan houden.
De pan van het vuur nemen en de boter toevoegen en de massa afkoelen.
De cake in plakken snijden en de helft der plakken besprenkelen met rum, de andere helft met crème de cacao.
Enkele geconfijte vruchten zeer fijn snijden.
De bodem van een vuurvaste schotel bedekken met een deel der koud geworden vanille-crème, hierop de met rum besprenkelde cake plaatsen, daarna bedekken met de overige vanille-crème en fijn gehakte vruchten.
Hierop de cake besprenkeld met crème de cacao.
Intussen drie eiwitten zeer stijf slaan en aldoor kloppende 60 gram suiker toevoegen.
Hiermee de cake bedekken en de schotel 20 minuten in een matig warme oven bakken.