Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zweedse hamburger
Snel te maken / AllerHande februari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
aardappels
kruimig kokende in blokjes van 1 cm
▢
300
g
rundergehakt
▢
1
kleine
ui
fijngeraspt
▢
1
eetlepel(s)
slagroom
▢
2
eetlepel(s)
dille
verse fijngehakt
▢
versgemalen peper
▢
2
eetlepel(s)
boter
Instructies
In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 minuten gaarkoken.
Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden.
Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.
In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Zweden