Zweedse hamburger

Snel te maken / AllerHande februari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote aardappels kruimig kokende in blokjes van 1 cm
  • 300 g rundergehakt
  • 1 kleine ui fijngeraspt
  • 1 eetlepel(s) slagroom
  • 2 eetlepel(s) dille verse fijngehakt
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) boter

Instructies

  • In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 minuten gaarkoken.
  • Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden.
  • Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.
  • In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brunch / Lunch / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Zweden