Yoghurt stabiliseren om ermee te koken

      Reacties uitgeschakeld voor Yoghurt stabiliseren om ermee te koken

 

Yoghurt stabiliseren om ermee te koken

Categorie Basisrecept
Keuken India
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1 liter yoghurt
  • 1 licht geklopt eiwit of 1 eetlepel maïzena vermengd met wat water of melk
  • 3/4 theelepel zout

Hoe maak ik het klaar

  • Klop de yoghurt in een grote kom tot hij vloeibaar is.
  • Voeg het eiwit of het maïzenamengsel en wat zout toe.
  • Roer goed door elkaar met een houten lepel.
  • Breng langzaam aan de kook, terwijl u voortdurend EN SLECHTS IN EEN RICHTING roert.
  • Zet dan het vuur zo laag mogelijk en laat de yoghurt zonder deksel ± 10 minuten nauwelijks sudderen, of tot de yoghurt dik is geworden.
  • ZET GEEN DEKSEL OP DE PAN, want één druppeltje stoom dat in de yoghurt valt, zou alles bederven.
  • Na dit proces kan de yoghurt met andere ingrediënten, zoals vlees of groenten, worden gekookt, zonder gevaar van schiften.

Tips / Opmerkingen

Veel gerechten uit India hebben yoghurt als ingrediënt.
Als er met yoghurt wordt gekookt, bestaat echter het gevaar dat hij schift. Stabilisatoren zoals maïzena en eiwit beletten dit.