Zacht gestoofde witlof in romige saus
Heerlijk zacht gestoofde witlof in een romige saus van wijn en slagroom. Een klassiek Hollands bijgerecht dat snel en eenvoudig op tafel staat.
Ingrediënten
- 25 g roomboter
- 3 eetlepels witte wijn
- 4 eetlepels slagroom
- 6 struikjes witlof
- Peper versgemalen
- Zout
Instructies
- Was de witlof, maak schoon en dep droog.
- Snijd de struikjes in fijne reepjes.
- Verhit de boter in een pan.
- Smoren de witlof ca.
- 10 minuten zachtjes zonder te laten kleuren, regelmatig roeren.
- Voeg de wijn en slagroom toe en roer goed door.
- Laat nog ca.
- 5 minuten verder stoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree en een stukje gebakken vis of vlees.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g