Zachtgesudderde Surinaamse Pork

Zachtgesudderde Surinaamse Pork

Heerlijk mals gestoofd varkensvlees in Surinaamse roerbaksaus met peultjes en wortel. Perfect in combinatie met nasi goreng of gebakken rijst.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 kopje water
  • 1 potje 360ml Faja Lobi Pork Surinam (roerbaksaus)
  • 100 gram peultjes
  • 5 eetlepels olie
  • 500 gram hamlappen

Instructies

  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de in halve ringen gesneden ui en hamlappen toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de roerbaksaus en het water toe en schep goed om.
  • Laat het geheel 15 minuten sudderen met deksel op de pan op matig vuur; roer af en toe.
  • Voeg de laatste 10 minuten de peultjes en in reepjes gesneden winterwortel toe.
  • Laat verder sudderen tot alles gaar is en de saus is ingedikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met Kotomisi Rijst, nasi goreng en gebakken banaan. Voor een pittige twist kun je Faja Lobi Moksie Sambal toevoegen. Heerlijk met een koud Parbo Bier.
Wijnadvies:

Een lichte, kruidige rode wijn zoals een Pinot Noir of een gekoelde rosé past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 31 g | Vet: 33 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden