Zachtgesudderde Surinaamse Pork
Heerlijk mals gestoofd varkensvlees in Surinaamse roerbaksaus met peultjes en wortel. Perfect in combinatie met nasi goreng of gebakken rijst.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 kopje water
- 1 potje 360ml Faja Lobi Pork Surinam (roerbaksaus)
- 100 gram peultjes
- 5 eetlepels olie
- 500 gram hamlappen
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de in halve ringen gesneden ui en hamlappen toe en roerbak enkele minuten.
- Voeg de roerbaksaus en het water toe en schep goed om.
- Laat het geheel 15 minuten sudderen met deksel op de pan op matig vuur; roer af en toe.
- Voeg de laatste 10 minuten de peultjes en in reepjes gesneden winterwortel toe.
- Laat verder sudderen tot alles gaar is en de saus is ingedikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met Kotomisi Rijst, nasi goreng en gebakken banaan. Voor een pittige twist kun je Faja Lobi Moksie Sambal toevoegen. Heerlijk met een koud Parbo Bier. Wijnadvies:
Een lichte, kruidige rode wijn zoals een Pinot Noir of een gekoelde rosé past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer met Kotomisi Rijst, nasi goreng en gebakken banaan. Voor een pittige twist kun je Faja Lobi Moksie Sambal toevoegen. Heerlijk met een koud Parbo Bier. Wijnadvies:
Een lichte, kruidige rode wijn zoals een Pinot Noir of een gekoelde rosé past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 31 g | Vet: 33 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g