Cajun bonensoep uit New Orleans
Ingrediënten
- 1 400 gram tomaat blik
- 1 ½ eetlepel ui
- 1 paprika in heel kleine blokjes
- 1 theelepel cajunkruiden
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 1 theelepel tabasco
- 4 lenteui in ringen
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr plakjes rookvlees in reepjes
- 3 dl kippenbouillon (tablet)
- 1 blikje rode bonen uitgelekt (uitlekgewicht 280 gr)
- 1 eetlepel fijngehakte bleekselderij
- verse koriander
Instructies
- Laat de tomatenblokjes uitlekken, vang het vocht op.
- Laat het tomatenvocht met de uitjes, paprika, kruiden, mosterd, worcestershiresaus en tabasco op zacht vuur in 10-15 minuten tot een dikke saus inkoken.
- Voeg de lente-ui, de uitgeperste knoflook en het rookvlees toe en kook die ± 3 minuten zachtjes mee.
- Verwarm de bouillon en voeg die met de bonen en de tomaatblokjes aan het mengsel toe.
- Warm alles goed door.
- Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de bleekselderij, koriander en lenteui.
- Serveer de soep met matzes en een lekkere knapperige salade van kleine blokjeskomkommer (zonder zaadjes) gemengd met bieslook.