Lamsschotel met witte bonen gestoofd in Franse wijn
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
- Maak de bleekselderij en de wortel schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
- Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin.
- Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten zachtjes mee.
- Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 1 minuut mee.
- Ris de rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes boven ee kopje van de takjes.
- Voeg de wijn, het bouillonpoeder, de rozemarijn en de tijm aan vlees toe en stoof het vlees afgedekt in ± 1 uur gaar.
- Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Roer de bonen door het vlees en warm het geheel nog ± 10 minuten zachtjes door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Breng op smaak met zout en peper en serveer met stokbrood.