Lamsschotel met witte bonen gestoofd in Franse wijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram winterwortel
  • 500 gram lamsboutschijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 dl Franse droge rode wijn
  • 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
  • 1 potje witte bonen netto 360 gr
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
  • Maak de bleekselderij en de wortel schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 1 minuut mee.
  • Ris de rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes boven ee kopje van de takjes.
  • Voeg de wijn, het bouillonpoeder, de rozemarijn en de tijm aan vlees toe en stoof het vlees afgedekt in ± 1 uur gaar.
  • Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Roer de bonen door het vlees en warm het geheel nog ± 10 minuten zachtjes door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Breng op smaak met zout en peper en serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees