Aangeklede fricandeau

Aangeklede Fricandeau Sandwiches

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 varkensfricandeau
  • 50 g boter
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 plakken belegen kaas
  • 0,5 deciliter crème fraîche
  • 2 plakken beenham
  • 2 plakken spianata romana
  • 1 eetlepel tapenade
  • 2 plakken brie
  • 1 eetlepel kruidenboter
  • 2 plakken rauwe ham
  • 10 sneetjes casino wit
  • Sla
  • Cherrytomaatjes

Instructies

  • Omwikkel de fricandeau met een netje om zijn vorm te behouden tijdens het braden.
  • Verhit de boter in een pan en bak de fricandeau aan alle kanten bruin.
  • Voeg de rode wijn toe en laat het geheel 45 minuten stoven.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
  • Snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  • Voor de tapenade: pureer 50 gram zwarte olijven, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 hardgekookt ei en 2 basilicumblaadjes.
  • Voor de kruidenboter: meng 25 gram zachte boter, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout en peper.
  • Maak een paprikapuree door blokjes rode paprika en tomaat in 1 eetlepel olijfolie te koken en het geheel te pureren.
  • Snijd het brood en het beleg in dezelfde grootte als de plakken fricandeau.
  • Rooster de sneetjes brood en beleg ze per twee met de volgende combinaties:
  • Mosterd, belegen kaas en een plak fricandeau
  • Crème fraîche, beenham en een plak fricandeau
  • Spianata romana en een plak fricandeau
  • Tapenade, brie en een plak fricandeau
  • Kruidenboter, rauwe ham en een plak fricandeau

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de belegde sandwiches op een platte schaal en garneer met gemengde sla en cherrytomaatjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan