Aardappel ansjovisschotel
Aardappel ansjovisschotel
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 2 blikjes ansjovisfilets (à 46 g)
- 3 uien
- 1 pak aardappelschijfjes (700 g)
- 1 flesje kookroom (light, 250 ml)
- 2 eieren
- 3 theelepel knoflook (tube à 75 g)
- ½ potje bieslook (diepvries, à 50 g)
- 500 g broccoli
- 1 tomaat
Bereidingswijze:
- Oven op 200°C voorverwarmen.
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden.
- Aardappels en ui in ovenschaal leggen.
- Ansjovisstukjes erover verdelen.
- Kookroom met eieren en knoflook loskloppen.
- Bieslook, zout en peper erdoor scheppen.
- Room over aardappels schenken.
- Schotel in midden van oven in 20 minuten gaar en goudbruin laten worden.
- Broccoli schoonmaken en in stukjes snijden.
- Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken.
- Tomaat schoonmaken en in blokjes snijden.
- Broccoli afgieten en tomaatblokjes erdoor scheppen.
- Aardappel-ansjovisschotel met broccoli serveren.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept