Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
 - 6 eetlepels kwark of zure room
 - 1 eetlepel tomatenpuree
 - 1 eetlepel whisky of cognac
 - 1 eetlepel citroensap
 - 200 g Noorse garnalen of Hollandse garnalen
 - 1 citroen
 - 1 eetlepel gehakte dille vers of diepvries
 
Instructies
- Borstel de aardappelen schoon en prik ze her en der in met een vork of satéprikker.
 - Leg ze op een platte magnetronschaal of ovenschaal en verwarm ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bak ze met een beetje olie ongeveer 45 minuten in een oven van 200°C.
 - Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.
 - Snijd de gare aardappelen open, schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Suggestie:
Lekker met een komkommertomatensalade. Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.
Lekker met een komkommertomatensalade. Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.
					