Aardappel gevuld met garnalen
Aardappel gevuld met garnalen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 6 eetl kwark of zure room
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) whisky (of cognac)
- 1 eetl citroensap
- 200 g Noorse garnalen (of Hollandse garnalen)
- 1 citroen
- 1 eetlepel(s) gehakte dille (vers of diepvries)
Bereidingswijze:
- Borstel de aardappelen schoon en prik ze hier en daar in met een vork of satéprikker.
- Leg ze op een platte magnetronschaal of ovenschaal en zet ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bestreken met olie circa 45 minuten in een oven van 200°C.
- Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.
- Snijd de gare aardappelen open,
- schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover.
- Snijd de citroen in plakjes, snijd deze tot de helft in en zet ze bestrooid met dille op de aardappelvulling.
Tips
Suggestie:
Lekker met een komkommertomatensalade. Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.
Lekker met een komkommertomatensalade. Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept