Aardappel gevuld met garnalen

Aardappel gevuld met garnalen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 6 eetlepels kwark of zure room
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel whisky of cognac
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g Noorse garnalen of Hollandse garnalen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte dille vers of diepvries

Instructies

  • Borstel de aardappelen schoon en prik ze her en der in met een vork of satéprikker.
  • Leg ze op een platte magnetronschaal of ovenschaal en verwarm ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bak ze met een beetje olie ongeveer 45 minuten in een oven van 200°C.
  • Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.
  • Snijd de gare aardappelen open, schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Suggestie:
Lekker met een komkommertomatensalade.
Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten