Recepten

Aardappel gevuld met garnalen

 

Aardappel gevuld met garnalen

Aardappel gevuld met garnalen

Recept categorieën Bijgerecht, Vis, Zeevruchten

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Borstel de aardappelen schoon en prik ze hier en daar in met een vork of satéprikker.
  • Leg ze op een platte magnetronschaal of ovenschaal en zet ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bestreken met olie circa 45 minuten in een oven van 200°C.
  • Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.
  • Snijd de gare aardappelen open,
  • schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover.
  • Snijd de citroen in plakjes, snijd deze tot de helft in en zet ze bestrooid met dille op de aardappelvulling.

Tips

Suggestie:
Lekker met een komkommertomatensalade.
Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept