Gevulde Aardappelen met Gehakt, Prei en Worteltjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Prei
  • 2 worteltjes
  • 2 plakjes ham
  • 250 g rundergehakt
  • 150 g maïskorrels
  • 50 g verse roomkaas
  • 2 theelepels dragonmosterd
  • 1 theelepel Franse tuinkruiden
  • 2 draaien zout en peper
  • 8 superbintjes gelijke grootte

Instructies

  • Maak de prei en worteltjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de ham fijn.
  • Meng het gehakt met de prei, wortel, ham, maïs, verse roomkaas, mosterd, Franse tuinkruiden, zout en peper.
  • Boen de aardappelen onder koud stromend water goed schoon.
  • Snijd overlangs een kapje van de aardappelen af en hol de aardappelen met een lepeltje tot op 2 cm van de wand uit.
  • Prik gaatjes aan de binnen- en buitenkant van de aardappelen.
  • Vul ze rijkelijk met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 225ºC.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde aardappelen in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke gevulde aardappelen als hoofdgerecht met een frisse groene salade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Rundvlees