Gevulde Aardappelen met Gehakt, Prei en Worteltjes
Ingrediënten
- Prei
- 2 worteltjes
- 2 plakjes ham
- 250 g rundergehakt
- 150 g maïskorrels
- 50 g verse roomkaas
- 2 theelepels dragonmosterd
- 1 theelepel Franse tuinkruiden
- 2 draaien zout en peper
- 8 superbintjes gelijke grootte
Instructies
- Maak de prei en worteltjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de ham fijn.
- Meng het gehakt met de prei, wortel, ham, maïs, verse roomkaas, mosterd, Franse tuinkruiden, zout en peper.
- Boen de aardappelen onder koud stromend water goed schoon.
- Snijd overlangs een kapje van de aardappelen af en hol de aardappelen met een lepeltje tot op 2 cm van de wand uit.
- Prik gaatjes aan de binnen- en buitenkant van de aardappelen.
- Vul ze rijkelijk met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde aardappelen in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gevulde aardappelen als hoofdgerecht met een frisse groene salade.