Aardappel met peultjes

Aardappel met peultjes

Hoewel dit gerecht heel bijzonder en exotisch smaakt, is het toch betrekkelijk eenvoudig te bereiden dankzij de kant en klare masala marinade, waarin een groot aantal verse kruiden en specerijen in een uitgebalanceerde samenstelling zijn bijeengebracht. Dit gerecht leent zich voor gebruik als groentegerecht bij een groot aantal hoofdgerecht.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 theelepels Exotimex Knoflook
  • 2 eetlepels Faja Lobi Kip in Masala marinade
  • ½ stuk Madam Jeanette peper
  • 2 middelgrote aardappelen
  • ¼ ui
  • Mespunt gemalen komijnzaad
  • kopje water
  • 60 gram peultjes
  • 8 eetlepels olie
  • ½ theelepel tomatenpuree
  • Zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit de olie en bak de aardappels lichtbruin.
  • Schep ze daarna uit de pan.
  • Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en peper lichtbruin.
  • Voeg vervolgens de gebakken aardappelen, tomatenpuree, Kip in Masala (marinade), komijn en peultjes toe.
  • Roerbak het geheel enkele minuten.
  • Voeg water toe en laat het mengsel 20 minuten sudderen.
  • Voeg zout naar smaak toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelschotel met peultjes met Kotomisi Rijst en een Surinaams Puntje voor een authentieke smaakervaring.
Varieer door kouseband te gebruiken in plaats van peultjes, voor een interessante twist aan het gerecht.
Geniet van deze bijzondere en exotische smaakbeleving, eenvoudig te bereiden en perfect als groentegerecht bij diverse hoofdgerechten!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Suriname
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch