Aardappel ovenschotel met kabeljauw

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g aardappels geschild en in plakjes van ca 2 cm dik
  • 500 g bospeen geschrapt en in plakjes
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 potten aardappel Anders Room-Bieslook
  • verse peterselie
  • boter
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
  • Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
  • Kook ook de worteltjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
  • Laat beiden goed uitlekken.
  • Was de kabeljauw en dep hem droog.
  • Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken of in blokjes.
  • Kruid de vis enkel met wat peper en een klein beetje zout.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw onder voortdurend omscheppen of omdraaien 2 minuten.
  • Verwarm de oven voor op ca. 175 º.
  • Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel over de aardappels de plakjes wortel.
  • Vervolgens wat toefjes peterselie over de worteltjes verdelen.
  • Schep hier de kabeljauw over en bedek deze met plakjes gerookte zalm.
  • Bestrooi evt. met nog wat extra versgemalen, zwarte peper.
  • Verdeel de 2 potten aardappel anders over de kabeljauw en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  • Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een satéprikker in de schotel te prikken.
  • Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis