Aardappel ovenschotel

Gegratineerde Aardappelovenschotel met Rösti en Gehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g rösti
  • 300 g rundergehakt
  • 250 g geraspte kaas
  • 250 ml magere yoghurt
  • Bieslook naar smaak
  • Kerriepoeder naar smaak

Instructies

  • Verwarm de aardappelrösti in een wokpan en bak deze licht aan.
  • Rul ondertussen het gehakt gaar in een pan en giet het overtollige vet af.
  • Laat de rösti van de kookplaat in de pan op het aanrecht staan terwijl je doorgaat met het gehakt.
  • Voeg aan het gehakt 250 ml magere yoghurt toe, bieslook naar smaak en kerriepoeder (pas de hoeveelheid aan naar persoonlijke voorkeur, variërend van mild tot pittig).
  • Roer dit mengsel door elkaar en voeg de geraspte kaas toe.
  • Meng snel de rösti erdoor en doe het geheel in een ovenschaal.
  • Laat alles goudbruin worden en verder garen in een voorverwarmde oven op 210 ºC gedurende ongeveer 30 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gegratineerde aardappelovenschotel met een smakelijke mix van rösti, gekruid gehakt, en romige yoghurt!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel / Rundvlees / Vlees