Aardappel spinazie ovenschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 400 g spinazie diepvries deelblokjes
  • 250 g gehakt
  • 1 ui
  • Knoflook 1-2 teentjes, naar smaak
  • Geraspte kaas
  • Crème fraîche
  • 1 ei
  • Ketjap
  • Tomaten ketchup
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Instructies

  • ook de aardappels, giet ze af en laat ze staan.
  • Fruit de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Pers een of twee teentjes knoflook uit en voeg ze toe.
  • Voeg een scheutje ketjap en een klein beetje ketchup toe aan het gehaktmengsel.
  • Rasp de kaas en meng deze met crème fraîche, geklutst ei, een of twee snufjes peper, zout en een mespuntje nootmuskaat.
  • Doe de gekookte aardappels in een ovenschaal, voeg het gehaktmengsel toe.
  • Verdeel de diepvries spinazie deelblokjes erover.
  • Giet vervolgens het crème fraîche en kaasmengsel erover.
  • Zet de schaal in de oven en bak op 200 °C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel-spinazie ovenschotel!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch