Aardappel tomaten omelet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g aardappels
  • Zout
  • Peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 4 eieren
  • 50 g boter

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze bijna gaar in een pan met een beetje water en zout.
  • Pel de ui en het knoflookteentje, snipper ze fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Klop in een kom de eieren met een scheutje water, zout en peper los.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin kort de ui en knoflook.
  • Voeg de plakjes tomaat toe en bak ze mee tot bijna al het vocht is verdampt.
  • Voeg de aardappelplakjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag de hittebron en laat het mengsel 5 minuten zachtjes bakken.
  • Giet dan de losgeklopte eieren erbij en laat de omelet zachtjes bakken tot de eieren gestold zijn.
  • Laat de omelet voorzichtig op een schaal glijden en klap hem dubbel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg gehakte kruiden zoals peterselie, bieslook of basilicum toe aan het eimengsel voor extra smaak.
Serveer de omelet met een frisse salade voor een lichte maaltijd.
Probeer verschillende kaassoorten zoals feta of geitenkaas voor een verrassende smaak.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten