Aardappel-uienschotel met Ham en Rozemarijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 750 g aardappels
  • Peper
  • Zout
  • 2 eieren
  • 100 g ham
  • 5 uien in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes
  • 1 dl koffieroom

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien.
  • Voeg de ham, knoflook en rozemarijn toe aan de uien en bak even mee.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelplakjes.
  • Strooi er peper en zout over en schep het uienmengsel erop.
  • Klop de eieren met de koffieroom los en giet dit mengsel over de ovenschotel.
  • Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.
  • Zet de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Verwijder het deksel of folie de laatste 10 minuten van de baktijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappel-uienschotel als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht. Smakelijk eten!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België