Kaasgevulde Aardappelballetjes
Ingrediënten
- 500 g gekookte aardappels
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 2 eieren
- 100 g belegen kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Paneermeel
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Pureer de gekookte aardappels.
- Meng de aardappelpuree met de fijngehakte ui, peterselie, 1 ei, geraspte kaas, en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vorm met het aardappelmengsel balletjes ter grootte van een forse walnoot.
- Klop het overgebleven ei los met wat water.
- Wentel de aardappelballetjes achtereenvolgens door het losgeklopte ei en het paneermeel.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelballetjes rondom bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kaasgevulde aardappelballetjes als bijgerecht bij gegrild vlees of gerechten met kip. Geniet van deze smakelijke aardappelballetjes met een heerlijke kaasvulling als een verrukkelijk bijgerecht bij je favoriete maaltijd!