Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in de schil.
- Giet het water af en laat de aardappelen afkoelen.
- Meng de gezeefde bloem met zout en bakpoeder.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg het water toe.
- Roer goed door tot je een glad beslag hebt.
- Snijd de gekookte aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom.
- Voeg aan de gesnipperde ui, fijngehakte gemberwortel, pepers, korianderblaadjes, zout, versgemalen zwarte peper en citroensap toe aan de blokjes aardappel.
- Meng goed en breng op smaak.
- Maak je handen nat onder de kraan en vorm kleine balletjes van het aardappelmengsel.
- Verhit de olie in de frituurpan.
- Haal de aardappelballetjes door het beslag en frituur ze 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Zet het vuur niet te hoog.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer ze met tomatensaus.