Recepten

Aardappelbeignets

 

Aardappelbeignets

Aardappelbeignets

Recept categorieën Bijgerecht, Groenten
Dieët Vegetarisch
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Onbekende auteur
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen gaar in de schil.
  • Giet het water af en laat de aardappelen koud worden.
  • Vermeng de gezeefde bloem met zout en bakpoeder.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg het water toe.
  • Roer het geheel goed door elkaar tot je een glad beslag hebt verkregen.
  • Snijd de gekookte aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Voeg aan de gesnipperde ui, de fijngehakte gemberwortel, pepers, korianderblaadjes, het zout, de versgemalen zwarte peper en het citroensap aan de blokjes aardappel toe.
  • Roer dit alles goed en maak het op smaak af.
  • Maak de handen nat onder de kraan en draai vervolgens kleine balletjes van het aardappelmengsel.
  • Verhit de olie voor de frituur.
  • Haal de aardappelballetjes door het beslag en doop ze in de olie zodra deze heet is.
  • Frituur ze vervolgens 3-4 min. tot ze goudbruin geworden zijn.
  • Zet het vuur niet te hoog.
  • Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en dien ze op met tomatensaus.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept