Aardappelbeignets

Aardappelbeignets

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g kikkererwten
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 3 dl water
  • 450 g aardappels gekookt
  • 1 grote ui
  • 2,5 cm gember
  • 3 groene pepers
  • 5 takjes koriander
  • ¼ theelepel peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Frituurolie

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in de schil.
  • Giet het water af en laat de aardappelen afkoelen.
  • Meng de gezeefde bloem met zout en bakpoeder.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg het water toe.
  • Roer goed door tot je een glad beslag hebt.
  • Snijd de gekookte aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Voeg aan de gesnipperde ui, fijngehakte gemberwortel, pepers, korianderblaadjes, zout, versgemalen zwarte peper en citroensap toe aan de blokjes aardappel.
  • Meng goed en breng op smaak.
  • Maak je handen nat onder de kraan en vorm kleine balletjes van het aardappelmengsel.
  • Verhit de olie in de frituurpan.
  • Haal de aardappelballetjes door het beslag en frituur ze 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Zet het vuur niet te hoog.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer ze met tomatensaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch