Aardappelblokjes in pikante tomatensaus

Aardappelblokjes in pikante tomatensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ chilipeper
  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 ½ deciliter gezeefde tomaten uit een pot
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie

Instructies

  • Snijd de aardappelen in blokjes, dep ze droog en bak ze in 1 1/2 eetlepel olie goudbruin en gaar.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Ontzaad de chilipeper, hak hem fijn en bak hem zacht met de ui in de rest van de olie.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg de gezeefde tomaten en de witte wijn toe.
  • Laat op laag vuur tot een dikke saus inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de gebakken aardappelblokjes door de saus.
  • Bestrooi het gerecht met fijngeknipte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct en geniet van de aardappelblokjes in pikante tomatensaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Tapas
Land van herkomst Spanje