Aardappelbootjes
Aardappelbootjes
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
———————————————————————————————
Ingrediënten:
- 4 grote aardappels
- 1 rauw ei
- 3 sjalotjes
- scheut slagroom
- 4 augurkjes
- 100 g jonge kaas
- 100 g achterham
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen en kook ze in de schil net gaar.
- Leg ze daarna nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
- Snijd intussen de gepelde sjalotjes, de augurkjes, de kaas en de ham in kleine stukjes.
- Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
- Houd de lege helften van de schil apart.
- Voeg het ei,de sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom en wat peper en zout aan de aardappels toe.
- Meng met een vork goed door elkaar en prak goed fijn, maar niet helemaal tot puree.
- Vul per persoon een aardappelschilhelft goed hoog op met het mengsel (tot ongeveer 2 cm boven de schil uit) en zet de bootjes in een voorverwarmde oven van 180ºC tot de bovenkant begint te bruinen.
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept