Recepten

Aardappelbootjes

Aardappelbootjes

Recept categorieën Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Dieët Vegetarisch

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Was de aardappelen en kook ze in de schil net gaar.
  • Leg ze daarna nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
  • Snijd intussen de gepelde sjalotjes, de augurkjes, de kaas en de ham in kleine stukjes.
  • Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
  • Houd de lege helften van de schil apart.
  • Voeg het ei,de sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom en wat peper en zout aan de aardappels toe.
  • Meng met een vork goed door elkaar en prak goed fijn, maar niet helemaal tot puree.
  • Vul per persoon een aardappelschilhelft goed hoog op met het mengsel (tot ongeveer 2 cm boven de schil uit) en zet de bootjes in een voorverwarmde oven van 180ºC tot de bovenkant begint te bruinen.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept