Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 1 rauw ei
- 3 sjalotjes fijngehakt
- Een scheutje slagroom
- 4 augurkjes in kleine stukjes
- 100 g jonge kaas in blokjes
- 100 g achterham in kleine stukjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Was de aardappelen en kook ze in de schil tot ze net gaar zijn.
- Leg de gekookte aardappelen nog 5 tot 10 minuten in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
- Snijd ondertussen de gepelde sjalotjes, augurkjes, kaas en ham in kleine stukjes.
- Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
- Bewaar de lege helften van de schil.
- Voeg het ei, sjalotjes, augurkjes, kaas, ham, peterselie, een scheut opgeklopte slagroom, peper en zout toe aan de aardappels.
- Meng alles met een vork goed door elkaar en prak het geheel fijn, maar niet helemaal tot puree.
- Vul elke aardappelschilhelft royaal met het mengsel, tot ongeveer 2 cm boven de rand van de schil.
- Plaats de gevulde aardappelbootjes in een voorverwarmde oven op 180ºC totdat de bovenkant begint te bruinen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gevulde aardappelbootjes als smakelijk bijgerecht en geniet van de verrassende combinatie van kaas, ham en kruiden.