Aardappelbrandade

Gegratineerde Aardappelbrandade met Tomaten Vinaigrette

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 aardappels
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 ei
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel azijn
  • 6 gedroogde tomaten gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bak de aardappels gedurende een uur in de oven.
  • Snijd de aardappels overlangs door en schep het binnenste eruit, laat nog ongeveer een centimeter in de schil.
  • Pureer het verwijderde aardappelbinnenste samen met knoflook, kaas, 4 eetlepels olijfolie, ei, peper en zout naar smaak.
  • Vul de aardappelschillen royaal met het aardappelmengsel en zet ze nog 10 minuten in de oven.
  • Meng de overgebleven olijfolie met azijn en gedroogde tomaten om een vinaigrette te maken.
  • Giet de tomatenvinaigrette over de gegratineerde aardappelbrandade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelbrandade als een verfijnd bijgerecht met de smaakvolle toevoeging van tomatenvinaigrette. Geniet van de rijke smaken en texturen!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch