Aardappelcarpaccio met tapenade

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik ansjovisfilets ca. 30 g
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 zakje ongeschilde krieltjes 500 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¼ theelepel Dijon-mosterd
  • Zwarte peper versgemalen
  • 1 theelepel peterselie fijngeknipt
  • 2 bakjes rucola à 30 g
  • 2 zongedroogde tomaten op olie potje, Saggi Ortaggi
  • ½ rode ui
  • Zout

Instructies

  • Boen de krieltjes onder stromend water goed schoon.
  • Breng de krieltjes in een pan water met een snufje zout aan de kook.
  • Kook de krieltjes in ca.
  • 10 minuten beetgaar.
  • Pel intussen de ui en snipper deze fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  • Roer in een kommetje de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie tot een sausje.
  • Voeg de ui, tomaat, ansjovis, kappertjes en peterselie toe aan de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de krieltjes af en laat ze uitdampen.
  • Snijd de kapjes van de krieltjes (kapjes worden niet gebruikt) en snijd de krieltjes in plakjes.
  • Verdeel de plakjes krieltjes over vier bordjes.
  • Leg de rucola op de krieltjes.
  • Sprenkel de ansjovisdressing over de rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappelcarpaccio met smaakvolle tapenade als een licht en verfrissend gerecht. Perfect als voorgerecht of als bijgerecht bij de maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Voorgerechten