Aardappelchips uit de oven met ui en thijm
Aardappelchips uit de oven met ui en thijm
Aantal porties: stuks
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kilo aardappels
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) roomboter (gesmolten )
- 4 sjalotjes (in ringen gesneden )
- 8 takjes thijm (verse )
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Lekker voor erbij en eens wat anders dan aardappelpuree of gebakken/gekookte aardappelen.....
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de aardappelen (probeer aardappelen te nemen die ongeveer even groot zijn).
- Was de aardappelen en droog ze af.
- Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes, het liefst met een "mandoline" (=een verstelbare schaaf) of anders met een kaasschaaf.
- Neem dan een ovenschaal waar de aardappelplakjes precies inpassen, zodat er geen loze ruimtes ontstaan.
- Ze moeten er dicht op elkaar in zitten.
- Vet de ovenschaal in met olie en schik de aardappelplakjes
- Besprenkel met een mengsel van de olijfolie en de gesmolten roomboter.
- Steek er op verschillende plaatsen de sjalotringetjes tussen.
- Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
- Zet 1 uur en een kwartier in de voorverwarmde oven.
- Voeg de thijm toe en laat nog 30 minuten doorbakken zodat je een lekkere krokant gebakken laag krijgt.
Tips
Worden de aardappelplakjes te snel bruin, bedek dan met een vel aluminiumfolie.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept