Aardappelflensjes
bijgerecht voor 8 personen
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram aardappels geschild
- ¼ liter melk
- 2 eetlepels bloem
- Zout
- 2 eieren
- 1 eetlepel crème fraîche
- Boter
- 50 gram rauwe ham in reepjes
Instructies
Voorbereiding:
- Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
- Laat het mengsel ongeveer 1 uur afkoelen.
Bereiding:
- Roer bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het aardappelmengsel tot je een stevig flensjesbeslag hebt.
- Bak in een koekenpan met boter kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
- Bak in een halve eetlepel boter de rauwe ham knapperig.
- Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelflensjes als een smakelijk gerecht of als bijgerecht.