Aardappelflensjes

      Geen reacties op Aardappelflensjes

 

Aardappelflensjes

bijgerecht voor 8 personen
Categorie Bijgerecht, groenten, Pannekoeken & Poffertjes
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Materialen

Wat gaat er in

  • 250 gr aardappel geschild
  • 1/4 liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • 2 ei
  • 1 eetlepel crême fraiche
  • boter
  • 50 gr rauwe ham in reepjes

Hoe maak ik het klaar

VOORBEREIDEN

  • aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Fijnstampen, melk erdoor mengen. ca 1 uur laten afkoelen.

BEREIDEN

  • bloem, zout, eieren, eiwitten en creme frache erdoor roeren tot stevigflensjesbeslag
  • In koekepan in boter kleine flensjes (doorsnede 6 cm) bakken.
  • In 1/2 eetlepel boter rauwe ham knapperig bakken.
  • Over flensjes strooien.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.