Aardappelflensjes

bijgerecht voor 8 personen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram aardappels geschild
  • ¼ liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Boter
  • 50 gram rauwe ham in reepjes

Instructies

Voorbereiding:

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
  • Laat het mengsel ongeveer 1 uur afkoelen.

Bereiding:

  • Roer bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het aardappelmengsel tot je een stevig flensjesbeslag hebt.
  • Bak in een koekenpan met boter kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
  • Bak in een halve eetlepel boter de rauwe ham knapperig.
  • Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappelflensjes als een smakelijk gerecht of als bijgerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Pannenkoeken