Aardappelkaaskroketjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 50 g geraspte grana padano
  • 20 g bloem
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • 350 g andijvie
  • 20 g rozijnen
  • tijm
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze fijn en voeg het ei, de geraspte kaas, de bloem, zout,
  • peper en nootmuskaat toe.
  • Maak ronde, platte kroketjes (diameter 5 centimeter) en haal ze door het paneermeel.
  • Bak de kroketjes aan beide kanten goudbruin in een scheutje olie in de koekenpan.
  • Was de andijvie, snijd hem in stukjes en laat hem zacht worden in een koekenpan in een
  • eetlepel olie.
  • Voeg de in lauw water gewelde rozijnen en zout toe.
  • Bestrooi de kroketjes met tijmblaadjes en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch