Aardappelkoek met uien, spek en eieren

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gekookte fijn geprakte aardappelen
  • 2 grote in ringen gesneden uien
  • 2 eetlepels boter
  • 100 g in dunne plakjes gesneden ontbijtspek
  • 4 eieren
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bak de uien zachtjes glazig en lichtbruin in de boter.
  • Roer de aardappelen erdoor en voeg zout en peper toe.
  • Bak in een andere koekenpan de plakjes spek knapperig bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Maak vier kuiltjes in het aardappelmengsel en breek hierin de eieren.
  • Verkruimel het spek over de eieren en laat die op een niet te hoog vuur bakken tot de eieren
  • gestold zijn en er een mooi korstje onder de aardappelkoek zit.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland