Aardappelkoekjes van Frans Huits

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen
  • ½ groene paprika
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 1 uitje
  • 225 g bloem
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • zonnebloemolie

Instructies

  • De aardappelen in weinig water met wat zout gaar koken,afgieten en fijnstampen.
  • De paprika en de olijven klein snijden, het uitje raspen.
  • Dit alles vermengen.
  • De bloem met de melk en het ei tot een glad beslag roeren en het aardappelmengsel erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen en de kruiden erbij doen.
  • In een ruime pan een bodempje olie verhitten en steeds 3 juslepels beslag, met tussenruimte, in de pan scheppen.
  • Als de onderkant bruin is, de koekjes keren en de andere kant ook bruin bakken.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kipfilet, kerriesaus en sperziebonen_
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten