Aardappelkroketjes van Frans Huits

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 2 eidooiers
  • paneermeel
  • zout
  • nootmuskaat
  • bloem
  • 2 eiwitten frituurvet

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon, kook ze gaar, pel ze en pureer ze (bijvoorbeeld met behulp van een pureeknijper).
  • Meng de nog hete puree met de eidooiers, 2 eetlepelspaneermeel, zout en (versgeraspte)
  • nootmuskaat.
  • Maak van de puree ca. 2 cm dikke rollen en snijd daar stukken van 4 cm af.
  • Wentel de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeroerde eiwit en het paneermeel en laat ze in heet frituurvet goudbruin worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch