Aardappellasagne met maïs

Maïs en Rundergehakt Aardappellasagne

Porties: 4
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 blik maïskorrels 300 g
  • 1 fles gezeefde tomaten 500 g
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 g geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de rode paprika in blokjes en snipper de ui.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het rundergehakt rul.
  • Voeg de gesnipperde ui en paprikablokjes toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Laat de maïskorrels uitlekken.
  • Voeg de gezeefde tomaten, maïs en gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het gehaktmengsel en verwarm zachtjes.
  • Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
  • Verdeel de helft van het gehakt-groentenmengsel erover.
  • Leg de resterende aardappelschijfjes erbovenop en bedek met de overgebleven gehakt-groentemix.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de aardappellasagne ongeveer 30 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij dit gerecht. De rijke smaak van het rundergehakt en de aardappels wordt mooi aangevuld door de fruitige tonen van de wijn.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Pasta / Rundvlees / Vlees