Aardappel-Rodekoolschotel met Gehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode kool ongeveer 800 g
  • 1 appel
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 300 g gehakt voor nasi/bami
  • 1 pakje rodekoolovenschotel 290 g
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de rode kool.
  • Snijd de kool vervolgens in reepjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de kool met de helft van de appel gedurende 5 minuten, tot de kool geslonken is.
  • Meng de kool met de rozijnen en schep dit mengsel in een ovenschaal.
  • Verhit de resterende olie in een andere pan, bak het gehakt in 3 minuten bruin en schep het vervolgens op de kool in de ovenschaal.
  • Meng het ei met de inhoud van het pakje ovendagschotel (voeg water toe volgens de instructies op de verpakking) en giet dit over de kool en het gehakt.
  • Meng het aardappelpureepoeder met water (volgens de instructies op de verpakking), laat het even staan en verdeel het vervolgens over de schotel.
  • Leg de rest van de appelstukjes op de puree.
  • Bak de schotel gedurende 45 minuten in het midden van de oven, tot het gaar en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland