Aardappelpizza van Auteur onbekend

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 650 g kruimige aardappels
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 50 – 100 g tarwebloem

voor de afwerking

  • 600 g tomaten stevige
  • ½ – 1 theelepel zout
  • 10 – 12 Ansjovis filets uit blik
  • 100 g zwarte olijven
  • 200 g mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepel olijfolie en wat extra voor de bakvorm

Instructies

  • De aardappels in de schil gaar koken.
  • Afgieten en schillen als ze nog warm zijn.
  • Door een zeef drukken.
  • Zout en olie erdoor mengen en laten afkoelen.
  • Intussen voor de afwerking de tomaten even in kokend water dompelen, pellen, ontpitten en in stukjes snijden.
  • De stukjes in een zeef doen en er wat zout over strooien.
  • Laten uitlekken.
  • De ansjovisfilets afspoelen, afdrogen en in de lengte in reepjes snijden.
  • De olijven ontpitten.
  • De kaas in stukjes snijden.
  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • Een pizzavorm (28 cm) invetten met olie.
  • Zoveel gezeefde bloem door de koude aardappelmassa kneden dat de massa niet meer kleeft.
  • De massa mag echter niet te vast en droog worden.
  • Het deeg in de vorm uitdrukken en rondom een rand vormen.
  • De knoflook pellen en uitpersen.
  • Door de tomaten mengen.
  • Het tomatenmengsel, de ansjovis en de olijven over de aardappelmassa verdelen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Kaas en oregano erover strooien en besprenkelen met olijfolie.
  • Onder in de oven ± 40 minuten bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch