Aardappelpizza met radicchio

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bloemig kokende aardappelen
  • 500 g radicchio
  • 4 sjalotjes
  • 5 centiliter witte wijn
  • 700 g brooddeeg
  • 250 g gerookte mozzarella
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze in 30 minuten gaar.
  • Maak de radicchio schoon, spoel en scheur hem in repen.
  • Pel de sjalotjes en hak ze grof. Fruit de groenten aan in 2 eetlepels hete olie, giet er de witte wijn bij en laat op hoog vuur stoven tot het vocht verdampt is.
  • Kruid met peper en zout en laat nog eens 5 minuten stoven.
  • Laat afkoelen. Giet de aardappelen af, pel ze en draai ze door een roerzeef.
  • Kneed de puree met krachtige slagen door het brooddeeg.
  • Rol het deeg krachtig uit op een bebloemd werkvlak, tot de grootte van 1 grote rechthoekige of 2 kleinere vormen.
  • Kwast de vorm in met olie en bekleed met het deeg.
  • Besprenkel met olijfolie en laat 30 minuten rijzen op een halfwarme plek.
  • Verdeel de groenten en de plakjes mozzarella over de deegbodems.
  • Zet de pizza 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 250° C.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch