Romige Aardappelpuree met Bosui en Boter

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild en in stukken
  • 300 ml volle melk
  • 6 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 100 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout afgedekt gaar gedurende 20 minuten.
  • Breng de melk langzaam aan de kook in een pan.
  • Roer de bosuitjes door de melk en laat ze 2-3 minuten op laag vuur meekoken.
  • Haal de pan met melk van het vuur en laat het mengsel 10 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Giet de aardappels af, zet de pan terug op laag vuur en laat de aardappels nog 1 minuut ‘droogkoken’.
  • Schud af en toe met de pan.
  • Stamp de aardappels fijn.
  • Schep het warme melkmengsel met de helft van de boter door de aardappelpuree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de aardappelpuree nog 1 minuut.
  • Smelt de rest van de boter (eventueel in de magnetron).
  • Verdeel de aardappelpuree over vier borden.
  • Maak in elk bergje puree een kuiltje en schenk daar de gesmolten boter in.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Deze romige aardappelpuree met bosui en boter past uitstekend bij lamsvlees.

Wijnadvies:

Serveer er een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz bij. De volle smaken van de wijn zullen goed samengaan met de rijke textuur van de puree en het sappige lamsvlees.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch