Aardappelpuree (romig)

Aardappelpuree (romig)

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g aardappels
  • 100 g roomboter
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in een pan met ruim water tot ze goed gaar zijn.
  • Stamp de gekookte aardappelen samen met de roomboter tot een fijne puree.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Schraap de puree door een zeef voor een extra zachte en romige structuur.
  • Let op: gebruik geen blender, omdat dit de structuur van de puree kan veranderen.
  • Serveer de romige aardappelpuree direct en geniet van de heerlijke smaak!

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:

Voor een knapperige korst, doe de puree in een ovenschaal en plaats deze onder een hete grill tot de bovenkant goudbruin is. Voor een Grieks tintje kun je 50 g feta en 50 g gehakte olijven toevoegen aan de puree en goed mengen.

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van deze aardappelpuree.

Voedingswaarden

Calories: 640 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 50 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch