Gegratineerde Aardappelschotel met Crème Fraîche en Cheddar

Porties: 1 persoon
Voorbereidingstijd 15 minuten
wachttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 110 gr aardappels geschild en in schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 beker crème fraîche
  • Geraspte cheddar naar eigen smaak
  • Oregano
  • Chilipoeder
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng de knoflook met een klein beetje zout en peper (voeg meer toe als je meer dan 3 teentjes knoflook gebruikt) en meng dit met de crème fraîche.
  • Doe een laagje aardappels in een ovenschaal, strooi er cheddarkaas over, schep voorzichtig wat crème fraîche erover en herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
  • Bestrooi de bovenste laag met chilipoeder en oregano.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer een uur.
  • Serveer warm.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk