Knapperige Aardappelwaaiers met Rozemarijn

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappels ca. 200 g per stuk
  • Zout
  • 2 takjes rozemarijn 15 g
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Was de aardappels grondig onder koud water.
  • Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout, afgedekt, gedurende ongeveer 20 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes en knip ze fijn.
  • Meng ze met de olijfolie.

BEREIDEN:

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Snijd de aardappels voorzichtig in dunne plakjes in de breedte, zodat er een ‘waaier’ ontstaat.
  • Besprenkel de aardappels tussen de plakjes met de rozemarijnolie.
  • Schuif de aardappels onder de hete grill, ongeveer 10 cm van de warmtebron, en rooster ze gedurende ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de aardappelwaaiers op een bordje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze knapperige aardappelwaaiers met rozemarijn passen goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een pinot grigio of een sauvignon blanc.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch