Aardappelsalade 10

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kriel aardappelen
  • zout
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 zure appel
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) magere yoghurt
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • peper
  • 75 g walnoten gepelde / grof gehakt
  • 2 eetlepel(s) bieslook geknipt

Instructies

  • Boen de aardappelen onder stromend water schoon, halveer ze en kook ze in water met zout beetgaar.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Maak de bleekselderij schoon en schaaf de stengels in dunne plakjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in stukjes.
  • Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, het citroensap en peper en zout naar smaak.
  • Schep de aardappelen met de bleekselderij, de appel, de walnoten en de dressing door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Garneer met het bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een vegetarische schnitzel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch