Aardappelsalade met paprika en pepersalami

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg vastkokende aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 400 g pepersalami in plakken van ½ cm dik
  • ¼ l kruiden- of vleesbouillon van een tablet
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 1 dl olijfolie

Instructies

  • Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil in 20 tot 30 minuten gaar (de kooktijd is afhankelijk van het formaat).
  • Snijd intussen de paprika's zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
  • Snijd de pepersalami in blokjes.
  • Giet de aardappelen af, laat ze onder de koude kraan schrikken en afkoelen.
  • Pel ze en snijd ze in blokjes.
  • Doe de aardappelblokjes met de paprika en de salami in een grote kom en giet er de hete bouillon over.
  • Roer de azijn met wat zout en peper en de mosterd door elkaar tot het zout is opgelost en klop er de olie door.
  • Schep de dressing door de salade en laat afgedekt minstens een uur op kamertemperatuur rusten.
  • De salade kan ook de dag tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden gezet.
  • Laat de salade dan ruim voor het serveren op kamertemperatuur komen.
  • Schep de salade voor het serveren nogmaals goed om en breng zonodig verder op smaak met wat azijn, zout en peper.
  • Serveer in een mooie kom of schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Vervang de salami door een andere worstsoort of gekookte ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Nederland