Tandoori Aardappelsalade met Gebraden Kip

Porties: 4
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels
  • Zout
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ eetlepel tandoorikruiden
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g gebraden kipfilet dikke plakken
  • ½ rode paprika
  • ¼ zakje verse munt 15 g
  • ¼ zakje verse koriander 15 g
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Schil, was en snijd de aardappels in 8 partjes.
  • Kook de aardappelpartjes in een pan met zout in ca.
  • 10 minuten beetgaar.
  • Snipper de ui fijn en fruit deze glazig in hete olie in een steelpan.
  • Pers de knoflook boven de ui uit en bak deze kort mee.
  • Roer de tandoorikruiden erdoor en bak ze nog ca.
  • 1 minuut zachtjes mee.
  • Doe het uimengsel over in een kom en roer de Griekse yoghurt en citroensap erdoor.
  • Spoel de aardappelpartjes af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de gebraden kipfilet in reepjes en vervolgens in helften.
  • Maak de paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
  • Knip de munt en koriander fijn.
  • Schep de aardappels, kip, paprika en kruiden door de tandoorisaus.
  • Breng op smaak met zout.
  • Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereiden:

  • Was de komkommer en snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in kleine blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosuitjes door de salade.
  • Doe de salade over in een slaschaal.
  • Leg de plakjes komkommer langs de rand van de salade.
  • Strooi de rest van de bosuitjes eroverheen.
  • Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 21 g | Vet: 11 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade